Bezienswaardigheden Alanya

Bezienswaardigheden

Ga jij deze zomer naar het zonnige Turkije?

Dan is Alanya één van de populairste bestemmingen en zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Deze Turkse stad heeft allerlei activiteiten en bezienswaardigheden voor jou in petto.

Geniet van de natuurlijke en Turkse schoonheid, de bijzondere architectuur, de cultuur en de vriendelijke bevolking. Deze badplaats staat overigens ook bekend om de prachtige natuur.

De mooist Bezienswaardigheden Alanya

Dimcay rivier
Stap in de auto en rij binnen enkele minuten naar Dimcay. Deze bestemming ligt ongeveer vijftien kilometer in het binnenland. Het unieke landschap geeft een bijzonder gevoel, hier kan overigens ook prima worden gepicknickt.

Langs de Dimcay rivier zijn ook meerdere restaurants gevestigd, waar genoten kan worden van de heerlijke Turkse keuken. Neem plaats aan één van de authentieke tafels in het restaurant en geniet van het uitzicht over de Dimcay rivier.

Wij raden de vis zeker aan, aangezien deze vers is gevangen uit de rivier. Het is ook mogelijk om een fiets te huren en door dit geweldige gebied te fietsen. Er zijn ook enkele wandelroutes aangelegd voor de liefhebbers.

Damlatas grotten
Een onvergetelijk uitstapje kan gemaakt worden naar deze bezienswaardigheid in Alanya. Ga naar de Damlatas grotten, en bekijk de bijzondere rotsformaties en wat dacht je van de stalactieten en de stalagmieten.

Duizenden jaren geleden kwamen deze grotten tot stand en langzaamaan uitgegroeid tot een zeer beroemde bezienswaardigheid. Er zijn bezoekers die geloven dat het bezoeken van deze grotten goed kan zijn voor astma en borstklachten.

Grotten met helende krachten, dat moet iedereen een keer gezien en gevoeld hebben.

Natuurlijk zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Alanya, maar deze zijn toch wel het grootste. Naast natuurlijk het centrum met de leuke winkeltjes, het uitzicht over de zee, en vooral toch wel de stranden en de zee zelf, waar je volop kunt genieten van een heerlijke strandvakantie.

[wp_ad_camp_1]