Recreatie Alanya

Recreatie

Recreatie in Alanya, je zou denken dat de meeste mensen op vakantie gaan naar Alanya om keihard te feesten in één van de grote clubs. Dat klopt, maar er zijn ook genoeg mensen die wat anders willen doen als dat. Gelukkig is  Alanya de geschikte plek voor recreatie, je kunt er echt van alles doen. Je kunt er heerlijk wandelen of lekker fietsen in de omgeving.

Recreatie Alanya

De omgeving van Alanya heeft een prachtige natuur, het daarom ook zeer geschikt als wandel gebied. Alanya ligt in de buurt van het Taurusgebergte. Dit is een prachtig berggebied dat veel natuurschoon biedt. Je ziet er veel vogels die je nog nooit gezien hebt en ook veel bomen en planten die je op andere plekken niet zult zien.


In de heuvels en bergen rondom Alanya bieden gidsen zich aan om met mensen op pad te gaan. Je kunt er een leuk dagje uit van maken of een hele trip. Er zijn gidsen die je een paar dagen meenemen op een tocht door de bergen.

Als je geen zin hebt om te gaan wandelen in de bergen en heuvels rondom Alanya dan kun je altijd nog een stuk wandelen door de stad zelf of langs de kust. Langs de kust wandelen betekend dat je lekker kunt uitwaaien en kunt genieten van de prachtige zee. Als je op huwelijksreis zou willen gaan dan Alanya de ideale plek, je kunt er namelijk romantisch wandelen op strand bij zonsondergang.

Op de meeste plekken waar je kunt wandelen, kun je ook fietsen. Zo’n plek is Alanya ook. Je kunt er speciale fietsen huren die bredere banden hebben, hiermee kun je lekker over het strand fietsen of door de heuvels en de bergen.

Watersport
Aan de kust van Alanya kun je hoop doen wat betref watersport. Eén van de mooiste is het duiken langs de kust van Alanya. Je kunt prachtige riffen bekijken, grote scholen met vis, inktvissen en nog veel meer. Het is zeker de moeite waard om één keer in je leven te gaan duiken, het is zo onvoorstelbaar mooi.

Er zijn nog tal van andere watersporten die je kunt beleven aan de kust van Alanya. Snorkelen, waterskiën, zeilen of windsurfen je kunt het zo gek nog niet bedenken of het is er. Snorkelen is leuk voor de kinderen, zo hoeven ze niet met een uitrusting de diepte in, maar blijven ze veilig aan de oppervlakte onder toezicht.

Zeilen en windsurfen is voor de mensen die van actie houden, je krijgt er echt een kick van. Naast al deze actieve sporten kun je er natuurlijk ook voor kiezen om lekker met een bootje rond te varen of een dagje te gaan vissen met een echte visgids die je naar de beste visplekjes brengt in de buurt van Alanya.

Als het gaat om wandelen, fietsen, watersport of elke andere vorm van recreatie dan is Alanya één van de beste keuzes.

[wp_ad_camp_1]