Stranden Alanya

Stranden

Alanya is een kustplaats in Turkije met prachtige stranden. Alanya ligt in het zuiden van het land en het ligt aan de Middellandse zee. Hierdoor heeft het bijna altijd lekker weer met veel zon. Het strand van Alanya bestaat niet één strand, maar uit 2 stranden die gescheiden zijn door een grote rotsformatie. Het Cleopatra strand is het meest bekend, het Oost strand wordt ook veel bezocht door toeristen.

Stranden van Alanya

Er zijn een groot aantal hotels die zich gevestigd hebben langs de kust van Alanya. Ook verder de stad in kun je hotels vinden waar je in je vakantie kunt overnachten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om één van de vele B&B’s te verblijven.

De stranden van Alanya bestaan uit fijn geel zand en kleine kiezelkorrels, het is heerlijk om er met je blote voeten in te lopen, al wiebelend met je tenen door het strandzand kun je hier heerlijk genieten van het strand.

Het Cleopatra strand staat ook wel bekend als Damlatas strand, deze naam heeft het strand in Alanya te danken aan de Damlatas druipsteengrot die aan één van de zijkanten van het strand ligt. De lengte van het Cleopatra strand bedraagt ongeveer 3,5 kilometer. Het is jammer dat de zeebodem niet geleidelijk aan af loopt tot diep water, het gaat namelijk steil naar beneden. Doordat de bodem zo steil naar beneden afloopt, dient men hier rekening mee te houden. Gelukkig zijn er hiervoor maatregelen genomen, zoals een kustwacht met reddingsmiddelen.

Aan het Cleopatra strand kun je lekker chillen in de zon of even lekker zwemmen in de zee. Er zijn genoeg eettentjes in de buurt, dus over eten en drinken hoef je je geen zorgen te maken. S ’avonds kun je er lekker feesten bij één van de beachclubs.

Alanya is de stad van de stranden
Aan de oostkant van de eerder genoemde rotsformatie ligt het Ooststrand, ook dit strand wordt veel bezocht. Het Ooststrand wordt ook wel Keybukat genoemd, dit is een vernoeming naar een oude sultan van vroeger.  Het is een lang uitgestrekt zandstrand dat langs de kust loopt in de richting van de plaats Gazipasa. Het Ooststrand heeft zelfs een boulevard dat er prachtig uit ziet. Ook hier vind je weer een hoop eettentjes waar je lekker kunt genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om lekker te feesten of om lekker te lopen over het strand.

Natuurlijk kun je ook hier lekker gaan zwemmen in de zee. Een voordeel van het Ooststrand is dat de zeebodem hier niet steil afloopt als bij het Cleopatra strand. Het Ooststrand is daarom meer geschikt voor gezinnen met kinderen of voor mensen die niet van  diep water houden.

Alanya is de ideale stad om lekker tot rust te komen van het dagelijkse leven hier in Nederland, zon, zee en strand, wat wil je nog meer?

[wp_ad_camp_1]